Postelein

Recepten

Gegrilde koolvis met slaatje van postelein en coulis

IngrediŽnten:

500 g koolvisfilets
300 g postelein
1/2 dl notenolie
1/2 dl frambozenazijn
1/2 dl visfumet
1/2 dl room
1 dl witte wijn
peper & zout

Bereiding:

Meng olie met de azijn en kruid met peper en zout.
Maak met deze vinaigrette en de helft van de postelein een slaatje.
Breng voor de vissaus de visfumet en de witte wijn aan de kook, voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte.
Bind de saus evt door op het laatst wat express maÔzena toe te voegen, kruid met peper en zout.
Mix de resterende postelein met 4 el vissaus fijn en groen, meng dit bij het serveren onder de vissaus om de mooie kleur te bewaren.
Strijk de koolvisfilets met olijfolie in en rooster ze 2' op de grill, draai ze na 1' een kwartslag voor een mooi ruitjespatroon, laat 5' verder garen in de voorverwarmde oven op 220įC.
Schik de posteleinsla in het midden van het bord, leg er de koolvisfilets op, lepel de posteleincoulis er rond en versier het met een posteleinblaadje.

Postelein appelsalade

IngrediŽnten:

300 gr postelein
2 appeltjes
2 eetlepel olie
sap van 1 citroen
1 theelepel mosterd
snufje kruidenzout
1 fijn gesnipperd uitje
paar takjes peterselie
1 theelepel paprikapoeder

Bereiding:

Was de postelein goed en snij het in kleine stukjes.
Doe hetzelfde met de appels.
Meng de olie met citroensap en voeg mosterd, zout en peterselie toe.
Snipper het uitje en doe dit ook in het olie-sausje.
Schep de postelein, de appels en het sausje door elkaar en strooi er wat paprikapoeder overheen.