Recepten
Frisse groene salade met perzik en scampi
Ingrediënten voor 4 personen:
0.25 krop sla
150 g rode krulsla
50 g veldsla
4 perziken (vers)
16 scampi
40 g boter (bakboter)
4 cl perzikazijn
12 cl olijfolie (extra vierge)
peper
zout
4 blaadjes munt
5 dl water
150 g suiker
100 g rode bessen
Bereiding:
De slasoorten schoonmaken, fijnsnijden en goed mengen.
Een vinaigrette maken met de azijn en de olijfolie, kruiden met peper en zout en de sla ermee besprenkelen.
De perziken gedurende 2 minuten pocheren in een mengsel van water en suiker, laten uitlekken en in partjes snijden.
De scampi fruiten in de boter en laten uitlekken op keukenpapier.
Op elk bord een hoopje sla schikken en daarop de scampi leggen. De partjes perzik eromheen verdelen en versieren met muntblaadjes en rode bessen.
Tomatenhapjes met gerookte zalm, zure room en veldslaIngrediënten voor 4 personen:
4 tomaten
4 plakjes zalm (gerookt)
1 ui
20 g veldsla
4 takjes dille
luzernescheutjes
2 dl zure room
peper
zout
4 eetlepels citroensap
Bereiding:
De tomaten in partjes verdelen en ontpitten. De ui pellen en in schijfjes snijden.
De tomaatpartjes op een groot bord schikken en er de gevouwen reepjes gerookte zalm en de schijfjes ui opleggen. Versieren met blaadjes veldsla, takjes dille en luzernescheutjes.
In het midden van het bord een roosje leggen dat gevormd werd met een lange, vrij dik gesneden tomaatschil.
De zure room lichtjes opkloppen met citroensap, peper en zout. Op elk hapje een scheutje saus gieten.