Kikkererwt

Recepten

Exotische kikkererwtenkroketjes

IngrediŽnten voor 4 personen:

200 g kikkererwten
3 wortelen
50 g boekweitmeel
1 eetlepel sojasaus
2 takjes koriander
0.5 theelepel kurkumapoeder
cayennepeper
0.5 theelepel kerriepoeder
0.5 theelepel kardemomzaadjes
olijfolie om te bakken

Bereiding:

Laat de kikkererwten eerst 8 uur in water weken. Kook ze daarna en mix ze fijn. Maak de wortelen schoon en rasp ze zeer fijn. Was de koriander en hak fijn. Meng het kikkererwtenmengsel met de wortelen, het boekweitmeel, de sojasaus, de koriander en de rest van de kruiden.
Rol met vochtige handen balletjes van het mengsel. Verhit de olie en bak de kroketjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Kikkererwten met kerrie

IngrediŽnten voor 4 personen:

200 g kikkererwten
2 uien
1 teentje knoflook
2 cl olijfolie (extra vierge)
1 takje koriander
zout
2 theelepels kerriepoeder

Bereiding:

Laat de kikkererwten weken en kook ze. Snipper de ui. Verwarm de olie en fruit de ui met de kerrie en de geperste look.
Voeg de kikkererwten toe, roer goed en breng verder op smaak. Laat goed warm worden. Bestrooi met de gehakte koriander en dien op.