Recepten
Soljanka van pronkbonen, een winterse maaltijdsoep
Ingrediënten voor 2 personen:
100 gram Salami
1 ui
1 teen knoflook
1 blikje tomatenpuree
400 gram pronkbonen
1 potje zoetzure augurken
1 rundvleesbouillonblokje
peper [zwart en Cayenne]
2 EL paprikapoeder
125 ml zure room
Bereiding:
Fruit een in deel van de in plakjes/blokjes gesneden worst;
grof gesneden ui erbij, geperste knoflook.
2 EL tomatenpuree (of een ruime hoeveelheid tomatensap)
Hierbij 400 gram gesneden pronkbonen
Een kopje augurkennat, aanvullen met water tot de groente onderstaat.
een verkruimelde bouillontablet (rundvlees)
4 augurken in plakjes
peper, ruim paprikapoeder
Doorkoken (zo’n 20 minuten, tot de bonen gaar zijn)
Op het bord afmaken met 1 EL zure room (of magere kwark)