Recepten
Sperziebonen met citroen en pecorino
Ingrediënten voor 4 personen:
1 sjalotje
1 teen knoflook
500 gram sperziebonen
zout
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels olijfolie
peper
1 takje oregano
50 gram pecorino (kaas stukje)
Bereiding:
Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen. Sperziebonen schoonmaken en wassen. IN pan water met snufje zout aan de kook brengen. Sperziebonenen in circa 8 minuten beetgaar koken. Intussen sjalotje, knoflook, citroensap en olijfolie tot een sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Sausje over sperziebonen sprenkelen, iets laten afkoelen. Oreganoblaadjes van takje afrissen en over de boontjes verdelen. Pecorino over bonen raspen of schaven.
Jachtpannetje met sperziebonen en tuinkruidenpureeIngrediënten voor 4 personen:
1 kg kruimige aardappels
peper en zout
1 el olijfolie
400 gram hamlappen, in blokjes
2 uien, gesnipperd
500 gram sperziebonen schoongemaakt en gebroken
1 pakje "Mix voor jachtpannentje met sperziebonen en hamplapjes" van Maggi
4 el fijngehakte verse tuinkruiden
Bereiding:
Kook de aardappels in weinig water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Verhit de olie in een braadpan en bak de hamlappen. Voeg de uien en sperziebonen toe en bak ze 3 tot 4 minuten mee. Maak de Mix aan met 4 dl koud water en roer goed. Voeg de mix toe aan het vlees en breng al roerende aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees en de groenten met de deksel schuin op de pan in 25-30 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels met voldoende kookvocht tot een smeuige puree. Roer de tuinkruiden met peper en zout naar smaak door de puree en serveer met het jachtpannetje.