Recepten
Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees
Ingrediënten voor 4 personen:
1 Chinese kool
1 paprika (groen)
1 paprika (rood)
1 paprika (geel)
2 uien
4 teentjes knoflook
500 g kalfsgebraad
50 g boter (bakboter)
1 takje tijm
4 dl kalfsfond
1 dl wijn (wit/droog)
peper
zout
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
Bereiding:
Het in blokjes gesneden vlees 5 minuten laten kleuren in de hete boter. Uit de pan nemen en apart houden. De gehakte ui en de knoflook in de pan doen, kruiden met tijm en een paar minuten aanfruiten. Het vlees er opnieuw bijvoegen en overgieten met kalfsfond en wijn. Kruiden met peper en zout. Het vuur lager draaien en een uur laten sudderen.
Er tot slot de in reepjes gesneden paprika's en de geschaafde Chinese kool bijvoegen en nog 15 minuten laten stoven tot alles gaar is. Bestrooien met bieslook en serveren met boeren- of stokbrood.
Selderijsalade met notenIngrediënten voor 4 personen:
4 stengels bleekselderij
0.25 Chinese kool
50 g walnoten
6 eetlepels saffloerolie
2 cl azijn
0.5 eetlepel mosterd
kruidenzout
peper
100 g kaas
Bereiding:
Maak een vinaigrette. Meng de olie met de mosterd en de azijn. Kruid met peper en kruidenzout. Snij de kaas in dobbelsteentjes. Maak de groenten schoon. Snij de bleekselderij in kleine stukjes. Snij de Chinese kool in zeer dunne reepjes. Meng alle ingrediënten. Overgiet kort voor het opdienen met de vinaigrette.