Recepten
Koolrabi-fruitsalade
Ingrediënten voor 4 personen:
2 koolrabi's
2 appelen (Elstar)
1 sinaasappel
50 g walnoten
1 ei (hardgekookt)
1 eetlepel citroensap
0.5 eetlepel mosterd
1 theelepel Provençaalse kruiden
peper
zout
5 cl notenolie
Bereiding:
Maak eerst de vinaigrette: prak de eierdooier fijn en meng met 3/4 van het citroensap. Voeg nu de mosterd toe, samen met de kruiden, zout en peper naar smaak. Klop de olie erdoor.
Hak het eiwit fijn en roer door de vinaigrette.
Schil nu de koolrabi, rasp grof en schep door de saus. Schil de appelen, snij ze in blokjes en besprenkel ze met de rest van het citroensap. Schil de sinaasappel dik, snij in stukjes en schep met de appel door de salade. Garneer met de walnoten.
Koolrabi en komkommerIngrediënten voor 2 personen:
½ koolrabi
½ komkommer
1 stengel verse munt of ½ theelepel gedroogde munt
10 zwarte olijven
vers gemalen zwarte peper
1 scheutje olijfolie
Bereiding:
Koolrabi schillen en in kleine blokjes snijden. Komkommer wassen en in even kleine blokjes snijden. Munt wassen. Muntblaadjes van de stengel plukken en fijn hakken. Olijven in dunne ringetjes snijden. Alle ingrediënten door elkaar mengen. Tip: Koolrabi bevat veel vitamine C en ijzer. Eet ze daarom geregeld rauw in de lente, wanneer ze nog zo lekker mals zijn.