Bewaren/bewerken
Verwijder de harde buitenste bladeren en de stronk. Was de kool zorgvuldig en schaaf of snijdt de kool in fijne repen.
Zorg ervoor dat de kool er bij aankoop frisgroen uitziet, de bladeren glanzend zijn en geen gele plekken vertonen. Spitskool is op een frisse, koele plaats enkele dagen houdbaar. Voorverpakte, gesneden spitskool is in de koelkast 1 tot 2 dagen houdbaar. U kunt Spitskool uitstekend invriezen. Blancheer de kool 2 minuten voordat u deze invriest.
Als u spitskool wilt koken of stoven moet u rekening houden met 250 gram per persoon. Voor salades heeft u aan 75-100 gram voldoende.
U kookt schoongemaakte en in reepjes gesneden kool in 7 tot 10 minuten gaar in weinig water met een snufje zout. Te lang gekookte kool geeft een nare kooklucht en wordt zwaar verteerbaar doordat zwavelverbindingen ontstaan. Breng de kool eventueel op smaak met nootmuskaat.