Spitskool

Recepten

Roergebakken spitskool met kokos

Ingrediėnten voor 4 personen:

800 g spitskool
1 rode peper
3 el Becel Voor koken, (roer)bakken en braden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 cm verse gemberwortel, geraspt
200 ml kokosmelk (uit blik)
eventueel zout
versgemalen peper
2 el verse koriander, grof gehakt

Bereiding:

Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde stronk en snijd de kool in repen. Verwijder eventueel de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes.
Verwarm de Becel Voor koken, (roer)bakken en braden in een wok tot de grote bellen verdwijnen en fruit de ui met de knoflook, gember en rode peper tot het gaat geuren.
Schep de spitskool erdoor en roerbak alles 3 tot 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat de kool in nog 3 tot 4 minuten zachtjes gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep de koriander erdoor.
Lekker bij gebakken kipfilet en rijst.
Breng de spitskool op smaak met Thaise vissaus in plaats van zout.

Spitskool, oosters, met kipfilet uit de wok

Ingrediėnten:

1 spitskool (± 1000 gram)
1 dunne prei
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
400 gram kipfilet
2 eetlepels ketjap manis
zout, peper
mespunt gemberpoeder
1 theelepel sambal oelek
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 dl kippenbouillon

Bereiding:

Kipfilet in blokjes snijden. Spitskool schoonmaken en in smalle reepjes snijden. Prei in smalle ringetjes snijden en goed wassen en laten uitlekken. Knoflook pellen en uitpersen. Kipfilet vermengen met ketjap, sambal, gemberpoeder en uitgeperste knoflook en ± 15 minuten laten intrekken.
Olie verwarmen in de wok. Kipfilet hierin ± 3 minuten al omscheppen bakken. Prei en kerriepoeder ± 2 minuten meebakken. Spitskool toevoegen en ook omscheppend enkele minuten meebakken. Bouillon erbij gieten. Spitskool ± 10 minuten stoven. Af en toe omscheppen. Op smaak maken met zout en peper.
Lekker met rijst.