Meloen

Recepten

Meloen met serranoham

IngrediŽnten voor 6 personen:

1 halve rijpe suikermeloen
9 plakken serranoham
peper
citroensap
waterkers

Bereiding:

Zorg dat de meloen goed gekoeld is. Snijd hem dan in 6 parten en verwijder de pitten en de schil. Wikkel elk stukje meloen in de Serranoham, bedruppel deze met wat citroensap en strooi er wat vers gemalen peper overheen. Maak van de 3 overgebleven plakken ham een soort roosjes en gebruik wat waterkers om de schaal te garneren.

Meloen frappe

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 rijpe oogmeloen
2 takjes dragon
8 mintblaadjes
2 dl pernod of anisette (anijslikeur)
2 dl mineraalwater (zonder koolzuur)
1 el citroensap
10 ijsblokjes
vanille-ijs

Bereiding:

Snij de meloen doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees eruit.
Doe de stukjes meloen en de verse kruiden in de mengkom (met stalen mes) van de keukenmachine. Laat de machine draaien tot de meloen gepureerd is. Voeg de Pernod, het mineraalwater en eventueel een scheutje citroensap toe.
Laat de keukenmachine draaien tot alles goed vermengd is. Schenk het sap in een kan en zet afgedekt met een stuk folie in de koelkast.

Voor het serveren:

Doe de ijsblokjes in de mengkom, zet de keukenmachine aan en laat draaien totdat de blokjes vergruisd zijn. Schep 1 el vanille-ijs in elk glas en schenk het koele sap erbij.