Selderij

Recepten

Selderijsoep met merg

IngrediŽnten voor vier personen:

  • 2 knolselders
  • 6 stengels groene selderij
  • 30 eetlepels kippebouillon
  • peper
  • zout
  • 100 g boter (bakboter)
  • 4 plakken rundermerg
  • 25 cl witbier
Bereiding:

Schil de knolselderij en snij het in blokjes. Vervolgens tien minuten laten stoven in de boter en overgieten met kippenbouillon. Dan vijftien minuten laten doorkoken tot de selderij mooi gaar is. Werp alles in de staafmixer en kruiden met peper en zout.

Pikante tomatensalade met selderij

IngrediŽnten voor vier personen:
  • 4 tomaten
  • 2 stengels groene selderij
  • 1 ui
  • 6 cl olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 theelepels ansjovispuree
  • peper
  • zout
  • 4 (hardgekookte) eieren
  • 2 theelepels komijnzaad
Bereiding:

De eieren hard koken en laten afkoelen. Snij de tomaten in schijfjes en verdeel de selderij in dunne reepjes. Vervolgens de ui fijnsnipperen. Maak een sausje met olie, citroensap, mosterd, geperste knoflook, ansjovispasta, peper en zout. Doe de tomatenschijfjes, selderij en ui in een slakom en giet het sausje er overheen. Pel de eieren, in schijfjes snijden en op de tomaten schikken. Bestrooien met komijnzaadjes. Roer alles door elkaar en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Laatst bewerkt door: Jeffrey Schipper op 5-5-2008 12:32:26