Waterkers

Recepten

Zalm met gewokte waterkers

IngrediŽnten:

  • 2 zalmfilets
  • 1 eetl sojasaus
  • 1 theel honing
  • 1 eetl sherry
  • olijfolie
  • 2 volle eetl pijnboompitten
  • 1 zakje of bos waterkers
  • ketoembar
Bereidingswijze:

Meng voor de marinade van de zalm de soja, honing en sherry met een klein scheutje olijfolie. Minstens een uur laten intrekken. Vervolgens de pijnboompitten roosteren in een klein scheutje (1-2 minuten). De nootjes laten uitdampen en uitlekken. Dan de waterkers wassen en drogen. De zalm enkele minuten grillen of bakken. Verhit de olijfolie en voeg de waterkers toe. Roerbak de groente in 3-4 minuten zacht. Daarna met ketoembar bestrooien en peper en zout toevoegen voor de smaak. Meng de pijnboompitten door de waterkers. 

Laatst bewerkt door: Jeffrey Schipper op 3-6-2008 12:17:26