Bieslook

Recepten

Kippenboutjes met groenten in de braadzak:

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 kippenbouten
zout
paprikapoeder
2 sjalotjes
2 preiwitten
0.25 bloemkool
2 paprika's (rood)
1 eetlepel kippenbouillon
2 eetlepels bieslook (fijngehakt)

Bereiding:

De kippenboutjes inwrijven met zout en paprikapoeder en laten kleuren in een pan met antikleeflaag.
De oven voorverhitten op 180 graden. De schoongemaakte groenten klein snijden.
De kippenbouten en de groenten met de kippenbouillon in een braadzak doen. De zak sluiten en bovenaan een paar keer doorprikken met een vork.
In het midden van de oven schuiven en in 25 minuten laten gaar worden.
De braadzak openen, de kip met de groenten en de bouillon in een serveerschaal doen en bestrooien met tuinkruiden.

Geitenkaasterrine met bieslook

IngrediŽnten voor 4 personen:

200 g geitenkaas (vers)
1 citroen
10 cl olijfolie (extra vierge)
10 sprietjes bieslook
3 blaadjes gelatine (van 3 g)
1 dl room
peper
zout

Bereiding:

Spoel de bieslooksprietjes, dep ze droog, snijd grof en mix tot een fijne puree.
Hak de geitenkaas fijn en glad. Voeg de olijfolie, het sap van de citroen en de bieslook toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.
Laat de gelatine weken in koud water. Warm de room op, voeg de geweekte gelatine toe en los al roerend op. Voeg deze crŤme bij de kaasbereiding, roer goed en giet het mengsel onmiddellijk in een kleine rechthoekige vorm.
Laat de terrine een nacht opstijven in de koelkast.