Djahe

Recepten

Bladerdeegje met appeltjes en gember

IngrediŽnten voor 4 personen:

200 g bladerdeeg
2 appelen (Boskoop)
1 eetlepel gember (geraspt)
50 g suiker
2 cl pommeau
150 g frambozen
5 dl water
70 g poedersuiker
2 eetlepels citroensap
4 blaadjes munt

Bereiding:

Schil de appelen en snijd ze in stukjes. Rasp de gember.
Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker. Bedek het daarna met de appelen en de gember. Bak de taartjes in de oven op 200įC. Flambeer het gebak met de pommeau.
Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef. Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop. Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.
Presenteer het gebak op een spiegel van frambozencoulis en werk af met een blaadje munt.

Gemberroomsaus

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 sjalotjes
1 dl wijn (wit/droog)
2 dl visfumet
3 dl room
zout
1 eetlepel gember (geraspt)
80 g roomboter

Bereiding:

De gehakte sjalotten fruiten in een beetje boter. De witte wijn en de visfumet toevoegen en voor de helft laten inkoken.
De room toevoegen, op smaak brengen met zout en opnieuw tot de helft inkoken.
De geraspte gemberwortel door de saus roeren en dit alles een tweetal minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens door een fijne zeef gieten en al roerend de rest van de in klontjes verdeelde boter door de saus werken.
Een saus die het zeer goed doet bij gebakken zeewolf of andere vaste witte vis.

Laatst bewerkt door: Jeffrey Schipper op 14-5-2008 12:00:04