Kaneel

Recepten

Kaneel-amandelkoek

IngrediŽnten voor 9 personen en 20 stukken:

  • 20 g verse gist
  • 1.5 dl lauwe melk
  • 350 g tarwebloem
  • 1 theel kaneel
  • 50 g zachte roomboter
  • 1 ei
  • 30 g suiker
  • 30 g koude roomboter
  • ĺ dl slagroom
  • 75 g suiker
  • 35 g gehakte amandelen
  • Ĺ theel kaneel
Bereidingswijze:

Brokkel de gist in een kom en de melk gladroeren. De tarwebloem met het kaneel zeven. Doe vervolgens de boter, ei en suiker in de kom van de keukenmachine. Gistmelk toevoegen en alles tot een deeg kneden. Een bakvorm ongeveer een half uur invetten. Het deeg erin doen en de vorm platdrukken. Het deeg een half uur afdekken met een vochtige doek en laten rijzen op een warme plaats. Met een lepel of uw vingers diepe gaten in het deeg drukken van ongeveer 2 cm. Vul de gaten met boter. De slagroom en 50 gram suiker in een pan doen en laten koken. Over de koek druppelen. Vermeng de overige 25 gram suiker met de gehakte amandelen en de kaneel en bestrooi hiermee de koek. Bak deze koek ongeveer 20 minuten in de oven en daarna laten afkoelen op een rooster. Als u de koek wilt bewaren invriezen want ze droogt snel uit.

Laatst bewerkt door: Jeffrey Schipper op 6-6-2008 10:18:03