Salie

Recepten

Ribstuk met salie

IngrediŽnten voor 6 personen:

  • 1 varkensribstuk van 5-6 ribben
  • ongeveer 25 salieblaadjes
  • zout
  • peper
  • 2-3 el olijfolie
  • 12 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1Ĺ-2 kg vastkokende aardappelen, geschild, in partjes
  • extra: braadslee of ovenschaal, aliumfolie
Bereidingswijze:

20 salieblaadjes laten rollen door zout en peper. De oven verwarmen tot 210 graden. Het ribstuk bestrijken met olijfolie en bestrooien met zout en peper. Het ribstuk in een braadslee leggen en afdekken met aliumfolie. 1 dl water schenken en ongeveer 20 minuten braden. Daarna knoflook toevoegen en nog tussen 5 en 6 kwartier laten braden. Leg de aardappelen in de braadslee rondom het vlees en nog 5 salieblaadjes toevoegen. Als het vlees gaar is opscheppen met de aardappelen en knoflook.

Laatst bewerkt door: Jeffrey Schipper op 4-6-2008 09:45:54