
Ajiba
Algemeen
- Vroegrijpheid = Middenvroeg
- Kiemrust = Middenlang
- Loofontwikkeling = Vrij goed
- Schilkleur = Geel
- Vleeskleur = Witgeel
- Knolvorm = Rondovaal
- Vlakheid van ogen = Tamelijk vlakogig
- Grootte van de knollen = Groot
- Opbrengst = Hoog
- Drogestofgehalte = Matig
- Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
- Geschikt voor = Verse consumptie
- Resistentie tegen bladrolvirus = Redelijk resistent
- Resistentie tegen Yn-virus = Goede resistentie
- Resistentie tegen phytophthora (loof) = Redelijk resistent
- Resistentie tegen phytophthora (knol) = Goede resistentie
- Wratziekte (fysio 1) = Resistent
- Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
- Schurft = Tamelijk vatbaar
- Resistentie tegen stootblauw = Zeer goede resistentie
Morphologische kenmerken:
- Plant - middelmatig, tussentype loof structuur; stengels met lichte anthocyaan verkleuring; groot, licht tot midden groen blad, half open bladsilhouet; matig bloeiend, sterke tot matige anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
- Knollen - rondovaal; gele, matig ruwe schil; witgeel vlees; tamelijk vlakogig.
- Lichtkiem - midden groot, conisch, sterke tot matige anthocyaan verkleuring en matig tot zwak behaard aan basis; kiemtop klein tot midden groot met matige anthocyaan verkleuring; veel tot matig wortelpuntjes.