
Madeleine
Algemeen
- Vroegrijpheid = Vroeg tot middenvroeg
- Kiemrust = Middenlang tot lang
- Loofontwikkeling = Vrij goed
- Schilkleur = Geel
- Vleeskleur = Tamelijk geel
- Knolvorm = Ovaal
- Vlakheid van ogen = Vlakogig
- Grootte van de knollen = Groot
- Opbrengst = Goed
- Drogestofgehalte = Laag
- Kooktype = Vastkokend tot redelijk vastkokend
- Geschikt voor = Verse consumptie
- Resistentie tegen X-virus = Redelijk resistent
- Resistentie tegen Yn-virus = Goede resistentie
- Resistentie tegen phytophthora (loof) = Tamelijk vatbaar
- Resistentie tegen phytophthora (knol) = Redelijk resistent
- Wratziekte (fysio 1) = Resistent
- Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
- Schurft = Tamelijk vatbaar
- Resistentie tegen stootblauw = Goede resistentie
Morphologische kenmerken:
- Plant - middelmatig tot hoog, tussentype loof structuur; stengels met geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring; groot tot zeer groot, licht groen blad, half open bladsilhouet; matig tot weinig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
- Knollen - ovaal; gele, gladde schil; tamelijk geel vlees; vlakogig.
- Lichtkiem - midden groot tot groot, conisch, sterke tot matige anthocyaan verkleuring en matig tot zwak behaard aan basis; kiemtop klein tot midden groot met lichte anthocyaan verkleuring; veel wortelpuntjes.