
Markies
Algemeen
- Vroegrijpheid = Laat tot zeer laat
- Kiemrust = Lang tot zeer lang
- Loofontwikkeling = Zeer goed tot goed
- Schilkleur = Geel
- Vleeskleur = Lichtgeel
- Vlakheid van ogen = Vlakogig
- Grootte van de knollen = Groot
- Opbrengst = Hoog
- Drogestofgehalte = Goed
- Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
- Geschikt voor = Frites en chips
- Resistentie tegen bladrolvirus = Matig resistent
- Resistentie tegen A-virus = Goede resistentie
- Resistentie tegen X-virus = Goede resistentie
- Resistentie tegen Yn-virus = Redelijk resistent
- Resistentie tegen phytophthora (loof) = Redelijk resistent
- Resistentie tegen phytophthora (knol) = Redelijk resistent
- Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
- Schurft= Tamelijk vatbaar
- Resistentie tegen stootblauw = Redelijk resistent
Morphologische kenmerken:
- Plant - hoog, stengeltype loof structuur; stengels met matige anthocyaan verkleuring; groot, midden groen blad, half open tot gesloten bladsilhouet; rijk bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
- Knollen - ovaal tot langovaal; gele, matig ruwe schil; lichtgeel vlees; vlakogig.
- Lichtkiem - midden groot tot groot, conisch, sterke anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop midden groot tot groot met zeer sterke tot sterke anthocyaan verkleuring; matig tot weinig wortelpuntjes.