
Premiere
Algemeen
- Vroegrijpheid = Zeer vroeg tot vroeg
- Kiemrust = Kort tot middenlang
- Loofontwikkeling = Goed tot vrij goed
- Schilkleur = Geel
- Vleeskleur = Lichtgeel
- Knolvorm = Rondovaal
- Vlakheid van ogen = Tamelijk vlakogig
- Grootte van de knollen = Groot
- Opbrengst = Goed
- Drogestofgehalte = Goed tot matig
- Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
- Geschikt voor = Verse consumptie, frites en chips
- Resistentie tegen bladrolvirus = Matig resistent
- Resistentie tegen X-virus = Goede resistentie
- Resistentie tegen Yn-virus = Matig resistent
- Resistentie tegen phytophthora (loof) = Vatbaar
- Resistentie tegen phytophthora (knol) = Matig resistent
- Wratziekte (fysio 1) = Resistent
- Resistentie tegen aardappelcysteaaltje Ro1 = Resistent
- Schurft = Tamelijk vatbaar
- Resistentie tegen stootblauw = Matig resistent
Morphologische kenmerken:
- Plant - middelmatig, tussentype loof structuur; stengels met lichte anthocyaan verkleuring; midden groot, midden groen blad, half open bladsilhouet; matig tot weinig bloeiend, geen of zeer lichte anthocyaan verkleuring binnenzijde bloemblad.
- Knollen - rondovaal; gele, gladde schil; lichtgeel vlees; tamelijk vlakogig.
- Lichtkiem - groot, conisch, matige tot lichte anthocyaan verkleuring en sterk tot matig behaard aan basis; kiemtop groot met lichte anthocyaan verkleuring; matig tot weinig wortelpuntjes.